Dit boek gaat over jou en mij. 
Wij zijn. 
Ongeacht onze relatie, geschiedenis, afkomst, rijkdom, uiterlijk, welzijn, geaardheid, geslacht, leeftijd of persoonlijkheid. 
Maar wat blijft er dan nog van ons over? 
Je mag kiezen wie je bent, toch? (Zoals altijd, of zoals altijd zou moeten.)
Dit zijn wij in gegoten maar abstracte vorm; we bestaan in flarden (van gesprekken). 
We spelen af in een voorlopige ontmoeting of een herinnering. 
Dit boek gaat over wat je me te zeggen had.
En ik jou.
In december 2020 kwam 'Het is jij of ik' uit, uitgegeven door Unformed Informed.
Met dank aan 108 donateurs, Gemeente Den Haag en Cultuurfonds Zuid-Holland via Voordekunst
'Het is jij of ik' verscheen in boekvorm in oplage van 500. Het is een intuïtieve vertaling van de gevoelsmatige ruimte/afstand tussen de twee hoofdpersonen: De jij-persoon en de ik-persoon, die overigens iedereen had kunnen belichamen. De bewuste afstand vind ik in onze (mis)communicatie zowel offline als online. En tussen de werelden waarin we leven. Het is een poging om een visuele en kunstzinnige uiting te geven aan de thematiek 'Het onherleidbare aspect van de ander' (Een term van filosoof Emanuel Levinas). En aan het feit dat ik nooit zal weten wat jij denkt. 
In december 2021 bespraken we de thematiek en het boek tijdens een boekbespreking bij Huis Voor Makers. 
In 2023 werk ik aan een vervolg van 'Het is jij of ik'. Ik onderzoek opnieuw de thematiek en ook de relevantie ervan in het hedendaagse. Hoe in het eerste boek de afstand en de abstractie de meeste aandacht kreeg, doe ik nu een poging om de jij-persoon en ik-persoon dichter naar elkaar te brengen. Dit vervolg van Het is jij of ik, wordt mede mogelijk gemaakt door de Makersregeling van Gemeente Den Haag. 
Het boek kopen:
Verschillende winkels en boekhandels