Dit boek gaat over jou en mij. 
Wij zijn. 
Ongeacht onze relatie, geschiedenis, afkomst, rijkdom, uiterlijk, welzijn, geaardheid, geslacht, leeftijd of persoonlijkheid. 
Maar wat blijft er dan nog van ons over? 
Je mag kiezen wie je bent, toch? (Zoals altijd, of zoals altijd zou moeten.)
Dit zijn wij in gegoten maar abstracte vorm; we bestaan in flarden (van gesprekken). 
We spelen af in een voorlopige ontmoeting of een herinnering. 
Dit boek gaat over wat je me te zeggen had.
En ik jou.
In december 2020 kwam 'Het is jij of ik' uit, uitgegeven door Unformed Informed.
Met dank aan 108 donateurs, Gemeente Den Haag, Cultuurfonds Zuid-Holland via Voordekunst
'Het is jij of ik' verscheen in boekvorm in oplage van 500. Het is een intuïtieve vertaling van de gevoelsmatige ruimte/afstand tussen jij en ik, in onze communicatie en tussen de werelden waarin we leven. En een waardevolle poging om een visuele uiting te geven aan de thematiek 'Het onherleidbare aspect van de ander' (Een term van filosoof Emanuel Levinas). In december 2021 bespraken we de thematiek en het boek tijdens een boekbespreking bij Huis Voor Makers. 
De maatschappelijke relevantie van het boek is actueel, zo ben ik mij steeds meer gaan beseffen. Er zijn zoveel koppelingen te maken naar de huidige stand van zaken, waar ik zelf ook veel vragen over heb. Want, verhard de samenleving echt? Of, zeggen we dat alleen en zijn we erin gaan geloven? Wat heeft de opgelegde letterlijke afstand van 1,5 meter voor invloed om de gevoelsmatige afstand tot elkaar? Ik bundelde mijn vragen en ben gaan zoeken naar literatuur. Ik deed ook een aanvraag voor de Makersregeling van gemeente Den Haag en op uitnodiging van Huis Voor Makers is mijn Makerstraject gestart in september 2022. Met een korte stop tussendoor wordt dit onderzoeksproject vervolgd in het voorjaar van 2023.  

Het boek kopen:
Verschillende winkels en boekhandels